UWCASA

Denia

Deze gezellige badplaats dankt haar naam aan de Romeinse godin Diana. Het was namelijk hier dat de Romeinen een tempel aan haar hadden gewijd. En Denia wordt gedomineerd door het op een heuvel gelegen kasteel, maar ook door de prachtige kustlijn.

Denia

DENIA is een kustplaats gelegen in de provincie Alicante, in de regio Valencia in Spanje. Het is gelegen aan de Costa Blanca Noord, een populaire toeristische bestemming die bekend staat om zijn prachtige stranden, helder water en aangenaam klimaat. Speciaal voor u volgen hierna de belangrijkste details:

Locatie en toegankelijkheid: Denia ligt aan de oostkust van Spanje, ongeveer halverwege tussen de steden Valencia en Alicante. Het is gemakkelijk bereikbaar over de weg via de snelweg AP-7 of de nationale snelweg N-332. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Alicante-Elche Airport (ALC) en Valencia Airport (VLC), die beide internationale vluchten aanbieden en op ongeveer een uur rijden van Denia liggen.

Stranden: Denia staat bekend om zijn prachtige zandstranden die zich uitstrekken langs de kustlijn. De stad heeft ongeveer 20 kilometer kustlijn, met een verscheidenheid aan stranden om aan verschillende voorkeuren te voldoen. De belangrijkste stranden zijn Les Marines, Les Bovetes en Les Deveses, met goudkleurig zand, helder water en verschillende voorzieningen zoals strandbars, restaurants en watersportfaciliteiten.

Kasteel van Denia: Het kasteel van Denia (Castelló de Denia) kijkt uit over de stad en is een prominente historische bezienswaardigheid. Het kasteel dateert uit de 11e eeuw en biedt een panoramisch uitzicht op de omgeving. Bezoekers kunnen de torens, kerkers en musea van het kasteel verkennen, die inzicht bieden in de rijke geschiedenis van deze stad.

Haven van Denia: Denia staat ook bekend om zijn bruisende haven, die dient als toegangspoort tot de Balearen. Regelmatige veerdiensten verbinden Denia met Ibiza, Mallorca en Formentera, waardoor het een populair startpunt is voor eiland hoppende avonturen.

Gastronomie: Denia staat bekend om zijn gastronomie, met name de verse zeevruchten en de mediterrane keuken. De stad beschikt over tal van restaurants en tapasbars waar bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan heerlijke gerechten, waaronder paella, gegrilde vis en traditionele Spaanse tapas.

Natuurpark Montgó: Denia ligt aan de voet van de berg Montgó, die deel uitmaakt van het natuurpark Montgó. Dit beschermde gebied biedt wandelpaden, schilderachtige uitkijkpunten en diverse flora en fauna, waardoor het een paradijs is voor natuurliefhebbers en buitenliefhebbers.

Festivals: Denia organiseert het hele jaar door verschillende levendige festivals, waarbij lokale tradities en cultuur worden gevierd. Een van de beroemdste is de “Fallas de Denia”, een feest van een week met straatparades, muziek, vuurwerk en het verbranden van grote satirische sculpturen genaamd fallas.

Ja, DENIA combineert natuurlijke schoonheid, historische charme en een levendige sfeer, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor u en toeristen die op zoek zijn naar een mix van ontspanning, culturele ervaringen en buitenavonturen.

Pensionado’s kiezen zelf

Uw eigen plezier! Is dat niet altijd de beste investering? Daarom zien we uit naar jullie keuzes en reacties. En dit met ons doel om ook jullie optimaal te mogen begeleiden tot een verantwoorde aankoop voor u als serieuze woningzoekende.  Kent u iemand anders die we ook een plezier kunnen doen met ons unieke aanbod van woningen onder de Spaanse zon?

Als u graag in Spanje wilt wonen dan is Denia een heel goede keuze. Op onze sites www.uwcasa.be en www.uwcasa.nl vindt u passend aanbod in de omgeving van uw eigen voorkeur.

Uw samenvatting

In deze aandachtspunten herkent u nu al de voordelen van een ervaren en betrouwbare makelaar, toch?

Nog veel meer tips kunt u lezen via onze Informatie artikelen.

Uw meest passende aanbod

Via onze Site onze site vindt u duizenden nieuwe en bestaande woningen aan en rond de mooiste kusten van Spanje in meer dan 80 locaties. Uw droomhuis staat daar vast al wel bij, toch?

Extra informatie

SPAANS VERKEERSBUREAU: Ook vindt u veel extra informatie via het Spaanse verkeersbureau

FEESTDAGEN IN SPANJE: Wanneer zijn de Feestdagen in Spanje en zijn winkels dan geopend?

50 SPAANSE WOORDEN: Wat zijn de belangrijkste 50 Spaanse woorden?

SPAANS NIEUWS IN NEDERLANDS: En dagelijks leest u in het Nederlands, het Spaanse nieuws.

REISGIDSEN IN SPANJE: Goede, betrouwbare gratis informatie om te reizen in Spanje vindt je via reisgidsen in Spanje.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Bekijk ons aanbod in Denia


 
 

1.300.000

Villa in Denia

Costa Blanca

3
3
 
 

162.000

Appartement in Denia

Costa Blanca

2
1
 
 

875.000

Villa in Denia

Costa Blanca

5
2
 
 

375.000

Finca in Denia

Costa Blanca

3
2
 
 

279.000

Villa in Denia

Costa Blanca

3
2
 
 

420.000

Villa in Denia

Costa Blanca

5
4
 
 

435.000

Villa in Denia

Costa Blanca

3
2
 
 

169.000

Appartement in Denia

Costa Blanca

2
2
 
 

187.000

Appartement in Denia

Costa Blanca

2
2
 
 

307.000

Villa in Denia

Costa Blanca

4
1