UWCASA

Sucina

Dit dorp telt ongeveer 2.000 inwoners en is omgeven door velden bestemd voor de landbouw en een aantal golf resorts. De dorpskern bevindt zich rondom de kerk met het bijbehorende pleintje. Hier vindt u een aantal barretjes, de supermarkt en de bakker.

Sucina is een klein dorp in de regio Murcia, Spanje. Dit is gelegen in het zuidoostelijke deel van het land, in de provincie Murcia. Sucina staat bekend om zijn landelijke charme en wordt omgeven door prachtige natuur. Hierdoor is het een populaire bestemming is voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen sfeer.

Als toeristische bestemming biedt Sucina mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en het verkennen van de natuurlijke omgeving. En, dit gebied staat ook bekend om zijn golfbanen, waardoor het aantrekkelijk is voor golfliefhebbers.

Daarnaast staat Sucina bekend om zijn traditionele Spaanse architectuur, lokale festivals en culturele evenementen, die bezoekers een authentieke ervaring geven van de gewoonten en tradities van de regio.

Hoe koop je op een betrouwbare manier een eigen woning in Spanje? Lees dan eerst even deze eenvoudige stappen:

  1. Uw droomplek

Waar voelen jullie je echt thuis? Zoek dus eerst je meest favoriete streek. Jouw Droomhuis bevalt pas echt als het op een Droomplek staat, toch? Laat je dus bij voorkeur adviseren door iemand die het land en de streek goed kent, zoals een ervaren makelaar.

  1. Uw bezigheden

Om de ideale locatie te vinden voor je vakantiewoning, moet je je afvragen wat je wil en waar je blij van wordt. Ben je op zoek naar rust of gezellige drukte, wil je graag actief zijn en veel sporten of mag het voor jou lekker langzaam gaan? Stel jezelf de vraag hoe je dag eruitziet op je droomplek. Hoe beter je weet wat je wil, hoe beter een makelaar weet welke dorpjes en stadjes hij met jou moet bezoeken.

  1. Uw kosten

Jullie vakantiehuis in Spanje is meer dan de verkoopprijs alleen. Er worden nog een aantal kosten (advocaat, notaris, BTW, overdrachtskosten) bijgerekend om tot de uiteindelijke aankoopsom te komen. Hou rekening met jaarlijkse kosten zoals belastingen, gemeenschappelijke kosten en verzekeringen. Als je een lening wil aangaan, is het goed om op voorhand met de bank te kijken hoeveel je kan lenen. De meeste Spaanse banken bieden een hypotheek tussen de 50 – 70 % van het totale aankoopbedrag.

  1. Uw budget

In Spanje is er bijvoorbeeld een verschil tussen de kusten op het gebied van grondprijzen. En hoe verder je van de kust gaat, hoe goedkoper de grond wordt. Ook hier is het goed om je te laten bijstaan door een expert zoals een makelaar. Geef door wat je budget is zodat hij/zij gericht voor jou op zoek kan gaan naar de ideale locatie voor je vakantiewoning.

  1. Uw huizenjacht

Dus als je goed weet wat je verwacht van je tweede verblijf en over welk budget je beschikt, is het tijd om ter plaatse huizen te gaan bekijken. De efficiëntste manier om dit te doen, is je laten begeleiden door een lokale en ervaren makelaar. Iemand die jouw Spaanse en jouw taal spreekt en de streek door en door kent, kan je makkelijker naar je droomplek leiden. Plan hiervoor voldoende tijd, zeker een drietal dagen.

  1. Uw reservering

Als je een vakantiewoning gevonden hebt, wordt er een reserveringsovereenkomst opgemaakt om het pand van de markt te halen. Je betaalt een reservatiesom van gemiddeld € 3.000,- tot € 6.000,-. Tip: probeer het bedrag van de reservatiesom naar beneden te onderhandelen. Meestal lukt dit. Doorgaans blijft het pand minimaal één maand gereserveerd. Dit is verlengbaar als het onderzoeksproces of het papierwerk meer tijd in beslag neemt. Voor de reservatie kan het goed zijn om je te laten begeleiden door je makelaar of je kan al een advocaat inschakelen.

Sowieso is het aan te raden om een Gestor (advocaat) in te schakelen voor de rest van de juridische afhandeling. Je geeft hem/haar een volmacht om in jouw naam alle handelingen te verrichten die nodig zijn om het pand aan te kopen. De advocaat vertegenwoordigt je bij alle partijen die betrokken zijn bij de aankoop van de vakantiewoning: bank, notaris, politie, gerecht, elektriciteits- en watermaatschappij,… In Spanje stelt de advocaat het koopcontract en de notariële akte op. Hij/zij kan je ook verder helpen na de aankoop van de woning, zodat je aan alle wettelijke verplichtingen van het land voldoet.

Via onze organisatie begeleiden we je graag met onze eigen zeer ervaren en meertalige Gestor, tegen geringe kosten.

  1. Uw financiële en praktische afhandeling

Ook na de reserveringsovereenkomst moeten er nog wat zaken afgehandeld worden. Als je kiest voor financiering, ga je op zoek naar een bank die je geld wil lenen. Zorg daarnaast voor een oplevering. Het is aan te raden om een oplevering te doen voor de akte passeert. Stel dat er nog veel af te werken is, dan kan de akte indien nodig uitgesteld worden. Het spreekt voor zich dat je, voor de akte wordt ondertekend, naar het pand gaat (of je laat de makelaar dit doen) om te kijken of alles is gebouwd of achtergelaten zoals er was afgesproken. Denk ook aan eventuele verbouwingen die je nog wil uitvoeren, het aansluiten van nutsvoorzieningen en de levering van meubilair. Wellicht wil je jouw nieuwe eigendom (eventueel via onze organisatie laten) verhuren?

Als je deze 7 bovenstaande stappen goed hebt gevolgd en je droomwoning in het buitenland hebt gevonden, is het tijd om er nu ten volle van te genieten, en gelukkig te zijn!

Uw samenvatting

In deze aandachtspunten herkent u nu al de voordelen van een ervaren en betrouwbare makelaar, toch?

Nog veel meer tips kunt u lezen via onze Informatie artikelen.

Uw meest passende aanbod

Via onze Site onze site vindt u duizenden nieuwe en bestaande woningen aan en rond de mooiste kusten van Spanje in meer dan 120 locaties. Uw droomhuis staat daar vast al wel bij, toch?

Uw extra informatie

De VVE-kosten bedragen gemiddeld tussen € 80,- en € 120,- per maand, afhankelijk van de status.

SPAANS VERKEERSBUREAU: Ook vindt u veel extra informatie via het Spaanse verkeersbureau

FEESTDAGEN IN SPANJE: Wanneer zijn de Feestdagen in Spanje en zijn winkels dan geopend?

50 SPAANSE WOORDEN: Wat zijn de belangrijkste 50 Spaanse woorden?

SPAANS NIEUWS IN NEDERLANDS: En dagelijks leest u in het Nederlands, het Spaanse nieuws.

REISGIDSEN IN SPANJE: Goede, betrouwbare gratis informatie om te reizen in Spanje vindt je via reisgidsen in Spanje.

Bekijk ons aanbod in Sucina


 
 

129.000

Bungalow in Sucina

Costa Calida

4
2
 
 

126.900

Penthouse in Sucina

Costa Calida

3
2