UWCASA

Finestrat

Finestrat ligt vlak bij Benidorm. Het is mogelijk om er bergsporten, zoals bergbeklimmen, fietsen of bergwandelen, te beoefenen, omdat op slechts een paar kilometer afstand van het strand de berg El Puig Campana ligt.

Finestrat

Cala Finestrat is een strand dat in de gemeente Villajoyosa naast het Playa de Poniente in Benidorm ligt en is zeer aantrekkelijk vanwege de nabijheid van andere kleine stranden die deze twee steden vrijwel met elkaar verbinden.

Finestrat

Het is een strand met normale afmetingen (300 m.) met fijn, goudgeel zand en helder, rustig water, reden waarom het sinds 1988 elk jaar de blauwe vlag, onderscheiding van de E.U., toegekend heeft gekregen. Het kent een uitzonderlijk microklimaat dankzij het feit dat het strand door de bergen tegen de wind uit het zuiden beschut wordt. Het is zo gelegen dat de strandbezoekers de zon de hele dag in het gezicht hebben zonder dat zij van plek hoeven te veranderen. Hier kunt u onderwatersport, watersporten en strandsporten beoefenen, zoals het internationale strandvolleybaltoernooi dat half augustus plaatsvindt.

FINESTRAT is een gemeente gelegen aan de oostkust van Spanje, met name in de provincie Alicante, die deel uitmaakt van de Valenciaanse Gemeenschap. Het is gelegen in de regio die bekend staat als de Costa Blanca, een populaire toeristische bestemming langs de Middellandse Zeekust. Hier zijn enkele belangrijke punten over Finestrat:

Locatie: Finestrat is gelegen in de regio Marina Baixa van de provincie Alicante, in het zuidoosten van Spanje. Het ligt in de buurt van de steden Benidorm en Alicante.

Toerisme: Finestrat is een populaire toeristische bestemming vanwege de nabijheid van de Middellandse Zee en de prachtige kustgebieden. Bezoekers komen om te genieten van de stranden, wandelpaden in de nabijgelegen bergen en het aangename mediterrane klimaat.

Bezienswaardigheden: Een van de bekendste bezienswaardigheden in Finestrat is de pittoreske oude binnenstad, met smalle straatjes, traditionele Spaanse architectuur en charmante pleinen. De stad staat ook bekend om zijn fort, bekend als het “Castell de Finestrat”, dat een panoramisch uitzicht op de omgeving biedt.

Sierra Cortina: Finestrat ligt aan de voet van het Sierra Cortina-gebergte, waardoor het een ideale locatie is om te wandelen en buitenactiviteiten te ondernemen. Sierra Cortina staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en schilderachtige paden.

Terra Mítica: Het themapark Terra Mítica ligt in Finestrat en is een populaire attractie voor gezinnen en toeristen. Het beschikt over attracties, shows en themagebieden geïnspireerd door verschillende oude beschavingen.

Economie: Toerisme is een belangrijke motor van de lokale economie in Finestrat, met veel bedrijven die zich richten op bezoekers. Landbouw speelt ook een rol in de economie, met de teelt van citrusvruchten en andere gewassen in de omliggende regio.

Toegankelijkheid: Finestrat is gemakkelijk bereikbaar over de weg, met de snelweg AP-7 die het verbindt met andere steden in de regio. Alicante Airport is de dichtstbijzijnde internationale luchthaven en biedt gemakkelijke toegang voor toeristen die per vliegtuig aankomen.

Over het algemeen is Finestrat een charmant stadje aan de Costa Blanca dat u een mix van historische en natuurlijke attracties biedt, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel lokale als internationale toeristen.

Gezond in Spanje

In Spanje is het gezond leven door het mediterrane dieet, het milde klimaat en bovenal de dagelijkse siësta. Volgens recent onderzoek is Spanje één van de gezondste landen ter wereld. Het medisch tijdschrift Lancet heeft gedurende 20 jaar data verzameld waaruit dit blijkt. De gemiddelde levensverwachting in Spanje is het hoogst van alle landen in Europa, namelijk 81,4 jaar.  Ook leeft een Spanjaard gemiddeld langer in goede gezondheid, namelijk 70,9 jaar.

Hoe komt dit? Waarom is Spanje zo’n goed land om te wonen voor de gezondheid? Door 320 dagen zon per jaar, lentetemperaturen in de winter, en milde warmte in de zomer. Buiten leven, op het ritme van de zon. Dat doet iets met je gemoed. Je neemt tonnen vitamine D op en je maakt meer serotonine aan, beter bekend als het ‘happy-hormoon’.

Uw humeur

De zon betekent dus een boost voor je humeur. Maar zonneschijn is één, een stabiel, warm klimaat twee. De mooiste Spaanse kusten danken hun stabiele, subtropische klimaat aan de achterliggende bergen. Die houden de warmte van de zeevast en houden de winterse koude vanuit het binnenland tegen. Hemels klimaat verzekerd!

Dat Spanjaarden niets doen klopt niet. Maar hun levensritme is gebaseerd op leven op de seizoenen. En dat is misschien even aanpassen voor ons Belgen en Nederlanders. Maar wees gerust, de mañana-cultuur werkt aanstekelijk. Een siesta in de namiddag en terrasjestijd ’s avonds: weg met stress en vermoeidheid! De zon dicteert voortaan je leven en jij geeft je daar met plezier aan over.

Uw gezondheid

Ontdek nu wat Spanje met jouw gezondheid doet. Komt u ook wonen in het gezondste land van Europa?

Wat kiest u zelf?

Als u ook graag in Spanje wilt wonen dan is Finestrat een heel goede keuze. Op onze sites www.uwcasa.be en www.uwcasa.nl vindt u zelf vast wel een passend aanbod in de omgeving van uw eigen voorkeur.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Bekijk ons aanbod in Finestrat


 
 

249.000

Appartement in Finestrat

Costa Blanca

2
2
 
 

550.000

Finca in Finestrat

Costa Blanca

3
3
 
 

294.000

Appartement in Finestrat

Costa Blanca

2
2
 
 

549.000

Villa in Finestrat

Costa Blanca

3
3
 
 

1.250.000

Villa in Finestrat

Costa Blanca

3
3
 
 

950.000

Villa in Finestrat

Costa Blanca

3
3
 
 

895.000

Villa in Finestrat

Costa Blanca

3
3
 
 

635.000

Villa in Finestrat

ALICANTE

3
1
 
 

795.000

Villa in Finestrat

Costa Blanca

3
3
 
 

280.400

Appartement in Finestrat

Costa Blanca

1
2