UWCASA

Finestrat

Finestrat ligt vlak bij Benidorm. Het is mogelijk om er bergsporten, zoals bergbeklimmen, fietsen of bergwandelen, te beoefenen, omdat op slechts een paar kilometer afstand van het strand de berg El Puig Campana ligt.

Finestrat

Cala Finestrat is een strand dat in de gemeente Villajoyosa naast het Playa de Poniente in Benidorm ligt en is zeer aantrekkelijk vanwege de nabijheid van andere kleine stranden die deze twee steden vrijwel met elkaar verbinden.

Finestrat

Het is een strand met normale afmetingen (300 m.) met fijn, goudgeel zand en helder, rustig water, reden waarom het sinds 1988 elk jaar de blauwe vlag, onderscheiding van de E.U., toegekend heeft gekregen. Het kent een uitzonderlijk microklimaat dankzij het feit dat het strand door de bergen tegen de wind uit het zuiden beschut wordt. Het is zo gelegen dat de strandbezoekers de zon de hele dag in het gezicht hebben zonder dat zij van plek hoeven te veranderen. Hier kunt u onderwatersport, watersporten en strandsporten beoefenen, zoals het internationale strandvolleybaltoernooi dat half augustus plaatsvindt.

Gezond in Spanje

In Spanje is het gezond leven door het mediterrane dieet, het milde klimaat en bovenal de dagelijkse siësta. Volgens recent onderzoek is Spanje één van de gezondste landen ter wereld. Het medisch tijdschrift Lancet heeft gedurende 20 jaar data verzameld waaruit dit blijkt. De gemiddelde levensverwachting in Spanje is het hoogst van alle landen in Europa, namelijk 81,4 jaar.  Ook leeft een Spanjaard gemiddeld langer in goede gezondheid, namelijk 70,9 jaar.

Hoe komt dit? Waarom is Spanje zo’n goed land om te wonen voor de gezondheid? Door 320 dagen zon per jaar, lentetemperaturen in de winter, en milde warmte in de zomer. Buiten leven, op het ritme van de zon. Dat doet iets met je gemoed. Je neemt tonnen vitamine D op en je maakt meer serotonine aan, beter bekend als het ‘happy-hormoon’.

Uw humeur

De zon betekent dus een boost voor je humeur. Maar zonneschijn is één, een stabiel, warm klimaat twee. De mooiste Spaanse kusten danken hun stabiele, subtropische klimaat aan de achterliggende bergen. Die houden de warmte van de zeevast en houden de winterse koude vanuit het binnenland tegen. Hemels klimaat verzekerd!

Dat Spanjaarden niets doen klopt niet. Maar hun levensritme is gebaseerd op leven op de seizoenen. En dat is misschien even aanpassen voor ons Belgen en Nederlanders. Maar wees gerust, de mañana-cultuur werkt aanstekelijk. Een siesta in de namiddag en terrasjestijd ’s avonds: weg met stress en vermoeidheid! De zon dicteert voortaan je leven en jij geeft je daar met plezier aan over.

Uw gezondheid

Ontdek nu wat Spanje met jouw gezondheid doet. Komt u ook wonen in het gezondste land van Europa?

Wat kiest u zelf?

Als u ook graag in Spanje wilt wonen dan is Finestrat een heel goede keuze. Op onze sites www.uwcasa.be en www.uwcasa.nl vindt u zelf vast wel een passend aanbod in de omgeving van uw eigen voorkeur.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Bekijk ons aanbod in Finestrat


 
 

1.250.000

Villa in Finestrat

Costa Blanca

3
3
 
 

950.000

Villa in Finestrat

Costa Blanca

3
3
 
 

895.000

Villa in Finestrat

Costa Blanca

3
3
 
 

810.000

Villa in Finestrat

ALICANTE

3
3
 
 

549.000

Villa in Finestrat

ALICANTE

3
3
 
 

2.450.000

Villa in Finestrat

ALICANTE

5
6
 
 

545.000

Villa in Finestrat

ALICANTE

3
1
 
 

795.000

Villa in Finestrat

Costa Blanca

3
3
 
 

280.400

Appartement in Finestrat

Costa Blanca

1
2
 
 

349.000

Appartement in Finestrat

ALICANTE

2
2