UWCASA

San Roque

San Roque is een van de meest charmante stadjes van Spanje, met prachtige natuur in de hele omgeving.

Dit stadje San Roque vindt u in Cadiz vlak bij de Straat van Gibraltar. Uitkijkend op de Rots van Gibraltar is het een ideale bestemming om een paar dagen heerlijk tot rust te komen. Een echte aanrader is een wandeling langs de Alameda Alfonso XI, een schitterend stadspark dat ook wordt gebruikt als het centrale plein. Dit park is al in het jaar 1831 aangelegd met in het midden een prachtige ronde fontein.

San Roque

Wanneer u voldoende foto’s hebt gemaakt, vind u een kleine eindje verderop de Iglesia de Santa María la Coronada. Dit typische heiligdom met een Latijns kruis als grondvorm is gebouwd op de oude Ermita de San Roque. En daaraan heeft dit prachtige stadje zijn naam te danken.

Ook de monumenten in het stadje zijn bezienswaardig.

Ook kunt u een kijkje nemen bij de Monding van de Guadiaro en Laguna van Torreguadiaro. Daar vindt u een natuurlandschap van zo’n 34 hectare groot, met voornamelijk riet en essen. Vergeet om uw verrekijker mee te nemen om de reigers en flamingo’s te bekijken.

Het Pinar del Rey is een nog veel groter natuurgebied, met een oppervlakte van maar liefst 335 hectare. Aan het begin van de 19e eeuw koos de Spaanse Armada dit gebied om dennenbomen te planten waarvan het hout zou worden gebruikt voor het bouwen van oorlogsschepen. Tegenwoordig fungeert dit gebied als openbaar groen voor de lokale bewoners. De bergketen Sierra del Arca, met ruim 200 hectare aan mediterraans laaggebergte en heuvels, is een andere ideale bestemming voor een fijne wandeling.

Ook is het zeker de moeite waard om nog een keer omhoog te klimmen naar het Domingo de Mena-uitkijkpunt, vernoemd naar de dichter. Eenmaal boven kun je heerlijk uitrusten op een bankje en genieten van het prachtige uitzicht op de Rots van Gibraltar, de Baai van Gibraltar en Noord-Afrika.

Dus, kom naar San Roque en laat je betoveren door het stadje en de natuur.

Uw samenvatting

In deze aandachtspunten herkent u nu al de voordelen van een ervaren en betrouwbare makelaar, toch?

Nog veel meer tips kunt u lezen via onze Informatie artikelen.

Uw meest passende aanbod

Via onze Site onze site vindt u duizenden nieuwe en bestaande woningen aan en rond de mooiste kusten van Spanje in meer dan 80 locaties. Uw droomhuis staat daar vast al wel bij, toch?

Extra informatie

SPAANS VERKEERSBUREAU: Ook vindt u veel extra informatie via het Spaanse verkeersbureau

50 SPAANSE WOORDEN: Wat zijn de belangrijkste 50 Spaanse woorden?

SPAANS NIEUWS IN NEDERLANDS: En dagelijks leest u in het Nederlands, het Spaanse nieuws.

Bekijk ons aanbod in San Roque


 
 

640.000

Penthouse in Sotogrande

Costa Del Sol

3
2
 
 

445.000

Appartement in Sotogrande

Costa Del Sol

3
2
 
 

360.000

Appartement in Sotogrande

Costa Del Sol

2
2