UWCASA

Lo Pagan

Het plaatsje Lo Pagan vindt u aan de noordzijde van Mar Menor, en vormt samen met San Pedro de Pinatar een grote stad. Lo Pagan heeft een prachtig strand, een boulevard en een kleine haven. Tijdens de zomermaanden is er een klein marktje naast de haven hetgeen een gezellige mediterrane sfeer creëert.

Lo Pagan

Dit plaatsje is vooral bekend om de modderbaden, deze zijn gratis en geschikt voor jong en oud. Ze zijn gelegen naast de zoutmeren en hebben therapeutische effecten op de huid. Verder is Lo Pagan uiterst geschikt voor een actieve vakantie, met verscheidene watersporten en lange fietsroutes.

Lo Pagán is een kustplaats gelegen in de gemeente San Pedro del Pinatar, die deel uitmaakt van de provincie Murcia in het zuidoosten van Spanje. Het is gelegen aan de Mar Menor, een zoutwaterlagune gescheiden van de Middellandse Zee door een smalle strook land die bekend staat als La Manga del Mar Menor. De Mar Menor staat bekend om zijn warme en ondiepe wateren, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen en watersporters.

Lo Pagán is vooral bekend om zijn therapeutische modderbaden, waarvan wordt aangenomen dat ze helende eigenschappen hebben vanwege het hoge mineraalgehalte van de modder en het zoute water van de Mar Menor. Bezoekers komen vaak naar Lo Pagán om de modder op hun huid aan te brengen en vervolgens af te spoelen in de lagune.

Deze stad is een populaire toeristische bestemming en de promenade aan het water, bekend als de Paseo de la Ribera, biedt u een prachtig uitzicht op de Mar Menor en is bekleed met restaurants, cafés en winkels. Het is een geweldige plek om te genieten van zeevruchten en andere Spaanse gerechten.

Lo Pagán staat ook bekend om zijn zoutvlakten, die al eeuwenlang worden gebruikt voor zoutwinning. De zoutvlakten zijn niet alleen een belangrijke economische hulpbron, maar ook een uniek natuurlijk kenmerk van het gebied.

Over het algemeen is Lo Pagán een charmant kustplaatsje dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid, therapeutische modderbaden en de unieke omgeving van de Mar Menor. Het trekt toeristen die op zoek zijn naar ontspanning, watersporten en een voorproefje van de Spaanse cultuur.

U als pensionado

Steeds meer pensionado’s uit België en Nederland kiezen inmiddels voor een eigen appartement of penthouse in deze unieke locatie.

Uw juiste keuze

Als u ook graag in Spanje wilt wonen dan is Lo Pagona bij Mar Menor een heel goede keuze. Op onze sites www.uwcasa.be en www.uwcasa.nl vindt u zelf vast wel een passend aanbod in deze omgeving van uw eigen voorkeur.

Extra informatie

SPAANS VERKEERSBUREAU: Ook vindt u veel extra informatie via het Spaanse verkeersbureau

FEESTDAGEN IN SPANJE: Wanneer zijn de Feestdagen in Spanje en zijn winkels dan geopend?

50 SPAANSE WOORDEN: Wat zijn de belangrijkste 50 Spaanse woorden?

SPAANS NIEUWS IN NEDERLANDS: En dagelijks leest u in het Nederlands, het Spaanse nieuws.

REISGIDSEN IN SPANJE: Goede, betrouwbare gratis informatie om te reizen in Spanje vindt je via reisgidsen in Spanje.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Bekijk ons aanbod in Lo Pagan


 
 

695.000

Villa in Lo Pagan

Costa Calida

3
3
 
 

149.795

Appartement in La Manga del Mar Menor

MURCIA

2
1
 
 

469.000

Villa in Lo Pagan

MURCIA

3
3
 
 

379.950

Appartement in Lo Pagan

MURCIA

3
2