UWCASA

El Campello

El Campello ligt 13 km. van Alicante en 26 km van de bekende badplaats Benidorm. Deze stad heeft een eigen, mooie oude unieke kern met een zeer charmante uitstraling. Aan de brede, witte zandstranden van El Campello is het aangenaam voor u vertoeven. Er is een mooie vissershaven en er zijn fraaie uitzichten over de bergen. Natuurlijk zijn er ook gezellige eethuisjes, terrasjes en barretjes, enz. Met El Campello combineert u de voordelen van een rustige plaats met op afstand de levendigheid van de plaatsen Alicante en Benidorm.

Gezond Spanje

In Spanje is het gezond leven door het mediterrane dieet, het milde klimaat en bovenal de dagelijkse siësta. Volgens recent onderzoek is Spanje één van de gezondste landen ter wereld. Het medisch tijdschrift Lancet heeft gedurende 20 jaar data verzameld waaruit dit blijkt. En de gemiddelde levensverwachting in Spanje is het hoogst van alle landen in Europa, namelijk 81,4 jaar.  Ook leeft een Spanjaard gemiddeld langer in goede gezondheid, namelijk 70,9 jaar.

Hoe komt dit? Waarom is Spanje zo’n goed land om te wonen voor de gezondheid? Door 320 dagen zon per jaar, lentetemperaturen in de winter, en milde warmte in de zomer. Buiten leven, op het ritme van de zon. En dat doet iets met je gemoed. Je neemt tonnen vitamine D op en je maakt meer serotonine aan, beter bekend als het ‘happy-hormoon’.

Uw humeur

De zon betekent dus een boost voor je humeur. Maar zonneschijn is één, een stabiel, warm klimaat twee. Want de mooiste Spaanse kusten danken hun stabiele, subtropische klimaat aan de achterliggende bergen. Die houden de warmte van de zeevast en houden de winterse koude vanuit het binnenland tegen. Hemels klimaat verzekerd!

Dat Spanjaarden niets doen klopt niet. Maar hun levensritme is gebaseerd op leven op de seizoenen. En dat is misschien even aanpassen voor ons Belgen en Nederlanders. Maar wees gerust, de mañana-cultuur werkt aanstekelijk. En een siesta in de namiddag en terrasjestijd ’s avonds: weg met stress en vermoeidheid! De zon dicteert voortaan je leven en jij geeft je daar met plezier aan over.

Ontdek nu wat Spanje met jouw gezondheid doet. Komt u ook wonen in het gezondste land van Europa?
Pensionado’s kiezen zelf
Als u ook graag in Spanje wilt wonen dan is El Campello een heel goede keuze. Op onze sites www.uwcasa.be en www.uwcasa.nl vindt u zelf vast wel een passend aanbod in de omgeving van uw eigen voorkeur.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Bekijk ons aanbod in El Campello


 
 

386.000

Appartement in El Campello

Costa Blanca

3
2
 
 

450.000

Villa in El Campello

ALICANTE

3
3
 
 

859.900

Villa in El Campello

ALICANTE

3
2
 
 

949.000

Villa in El Campello

Costa Blanca

3
3