UWCASA

Torrevieja

Torrevieja staat zowel bekend om zijn zoutmeren als kuuroorden tegen reuma, astma en ischias. De gemiddelde weersomstandigheden gedurende een jaar zien er goed uit. Zoals ongeveer 90% zon, 8% bewolking en 2% regen. In de wintermaanden kan de temperatuur nog oplopen tot ruim boven de 20 graden. Dat is dus een uitstekende plaats om te overwinteren!

Torrevieja

De bereikbaarheid van Torrevieja is uitstekend te noemen. Dit komt ook door de vliegvelden van Alicante en Murcia. Deze vindt u ongeveer 40 km. van Torrevieja. En, wat dacht u van de grootste markt van Europa elke vrijdag?

De zon en uw gezondheid

De zon geeft dus een boost aan je humeur, toch? De mooiste Spaanse kusten danken hun stabiele, subtropische klimaat vooral aan de achterliggende bergen. Die houden de warmte van de zeevast en houden de winterse koude vanuit het binnenland tegen. Ideaal klimaat voor u verzekerd!

TORREVIEJA is een kuststad en gemeente gelegen in de provincie Alicante in de Valenciaanse Gemeenschap, een regio in het zuidoosten van Spanje. Het is gelegen aan de Middellandse Zee, en de ligging langs de Costa Blanca heeft het een populaire bestemming gemaakt voor toeristen en expats. Hier zijn enkele belangrijke punten voor u over het zeer aantrekkelijke Torrevieja:

Geografie: Torrevieja staat bekend om zijn prachtige stranden en zoutmeren. De stad is gebouwd rond twee grote zoutwaterlagunes, bekend als de “Salinas de Torrevieja.” Deze zoutvlaktes worden al eeuwenlang gebruikt voor zoutwinning.

Toerisme: Toerisme is een belangrijke industrie in Torrevieja, en de stad trekt bezoekers uit zowel Spanje als het buitenland. Het mediterrane klimaat, met hete zomers en milde winters, maakt het het hele jaar door een populaire bestemming.

Promenades: Torrevieja beschikt over aantrekkelijke boulevards waar bezoekers kunnen wandelen, genieten van uitzicht op de oceaan en toegang hebben tot een verscheidenheid aan restaurants, bars en winkels.

Stranden: Torrevieja heeft verschillende zandstranden, waaronder Playa del Cura, Playa de los Locos en Playa de la Mata, onder anderen. Deze stranden bieden mogelijkheden om te zwemmen, zonnebaden en watersporten.

Culturele attracties: De stad heeft verschillende culturele attracties, waaronder het Torrevieja Museum van Zee en Zout, dat de geschiedenis van de zoutproductie in het gebied toont, en het Torrevieja Music Auditorium, bekend om zijn indrukwekkende architectuur en culturele evenementen.

Festivals: Torrevieja organiseert het hele jaar door verschillende festivals en evenementen. De Habaneras and Polyphony International Contest, gewijd aan koormuziek, is een van de beroemdste evenementen. De stad viert ook carnaval, Semana Santa (Heilige Week) en andere traditionele Spaanse festivals.

Zoutproductie: Torrevieja heeft een lange geschiedenis van zoutproductie die teruggaat tot de Romeinse tijd. De Salinas de Torrevieja worden vandaag de dag nog steeds gebruikt voor commerciële zoutproductie en de roze zoutwatermeren zijn een uniek en pittoresk kenmerk van het gebied.

Expatriate Community: Veel expats uit Noord-Europese landen, met name het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië, hebben ervoor gekozen om zich in Torrevieja te vestigen, wat leidt tot een diverse en internationale gemeenschap.

Economie: Naast toerisme en zoutproductie wordt de economie van Torrevieja ook ondersteund door landbouw, visserij en handel.

Vervoer: De stad is goed verbonden over de weg met andere grote steden in de regio, waaronder Alicante en Murcia. De dichtstbijzijnde luchthaven is Alicante-Elche, op ongeveer 40 kilometer afstand.

Ontdek nu wat Spanje met jouw gezondheid doet. Komt u ook wonen in het gezondste land van Europa?

Als u graag in Spanje wilt wonen dan is Torrevieja een heel goede keuze. En op onze sites www.uwcasa.be en www.uwcasa.nl vindt u passend aanbod in uw eigen voorkeur gebied.

Uw samenvatting

In deze aandachtspunten herkent u nu al de voordelen van een ervaren en betrouwbare makelaar, toch?

Nog veel meer tips kunt u lezen via onze Informatie artikelen.

Uw meest passende aanbod

Via onze Site onze site vindt u duizenden nieuwe en bestaande woningen aan en rond de mooiste kusten van Spanje in meer dan 80 locaties. Uw droomhuis staat daar vast al wel bij, toch?

Uw extra informatie

SPAANS VERKEERSBUREAU: Ook vindt u veel extra informatie via het Spaanse verkeersbureau

FEESTDAGEN IN SPANJE: Wanneer zijn de Feestdagen in Spanje en zijn winkels dan geopend?

50 SPAANSE WOORDEN: Wat zijn de belangrijkste 50 Spaanse woorden?

SPAANS NIEUWS IN NEDERLANDS: En dagelijks leest u in het Nederlands, het Spaanse nieuws.

REISGIDSEN IN SPANJE: Goede, betrouwbare gratis informatie om te reizen in Spanje vindt je via reisgidsen in Spanje.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Bekijk ons aanbod in Torrevieja


 
 

345.000

Appartement in Torrevieja Centro

ALICANTE

3
2
 
 

189.997

Appartement in Torrevieja

ALICANTE

3
2
 
 

990.000

Villa in Torrevieja

Costa Blanca

4
4
 
 

265.000

Appartement in Torrevieja

Costa Blanca

3
2
 
 

169.000

Appartement in Torrevieja

ALICANTE

2
1
 
 

84.900

Appartement in Torrevieja

ALICANTE

2
1
 
 

255.000

Appartement in Torrevieja – Aguas Nuevas

Costa Blanca

2
2
 
 

134.000

Appartement in Torrevieja

ALICANTE

3
2
 
 

89.900

Appartement in Torrevieja

ALICANTE

2
1
 
 

144.900

Appartement in Torrevieja

ALICANTE

4
2