Gezonder in Spanje

De Costa Blanca is door de Wereld-gezondheidsorganisatie als de gezondste regio van Europa benoemd, waardoor uw leven gezonder in Spanje is. Met meer dan 300 zondagen per jaar kunt u dus gezonder leven in Spanje. De gemiddelde temperatuur daar is 18⁰C, hetgeen betekent dat de temperaturen in de zomer niet extreem hoog zijn en het in de winter relatief warm is. Deze temperaturen zijn te danken aan het micro klimaat dat er heerst. En als het u zomers misschien iets te warm wordt dan krijgt u verkoeling van een heerlijke passaatwind vanuit de Middellandse Zee.

De Wereldgezondheidsorganisatie is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties. Ze hebben als doel wereldwijd de gezondheidszorg in kaart te brengen. Ook het coördineren van activiteiten op het gebied van gezondheidszorg en het bevorderen van de gezondheid van de wereldbevolking, waardoor een gezonder leven in Spanje ook mogelijk is.

Langer en gezonder leven in Spanje

In Spanje is het gezond leven door het mediterrane dieet, het milde klimaat en bovenal de dagelijkse siësta. Volgens recent onderzoek is Spanje één van de gezondste landen ter wereld. Het medisch tijdschrift Lancet heeft gedurende 20 jaar data verzameld waaruit dit blijkt. De gemiddelde levensverwachting in Spanje is het hoogst van alle landen in Europa, namelijk 81,4 jaar. Ook leeft een Spanjaard gemiddeld langer in goede gezondheid, namelijk 70,9 jaar. Hoe komt dit? Waarom is Spanje zo’n goed land om te wonen voor de gezondheid?

Gezonder in Spanje

Siesta

Dat Spanjaarden niets doen klopt niet. Maar hun levensritme is gebaseerd op leven van de seizoenen. En dat is misschien even aanpassen voor ons Belgen en Nederlanders. Maar wees gerust, de mañana-cultuur werkt aanstekelijk. Een siesta in de namiddag, en terrasjestijd ’s avonds: weg met stress en vermoeidheid! De zon dicteert voortaan uw leven en u geeft zich daar met plezier aan over. Ontdek nu wat Spanje met uw gezondheid doet. Wilt u ook langer en gezonder leven in Spanje?

Gezonder leven rondom de Zoutmeren

Op uw reis langs de mooiste kusten van Spanje passeren we verder zuidwaarts de grootste zoutmeren van Europa. Merkwaardig is dat het noordelijkst gelegen meer bij La Mata meer blauw-groen van kleur is en het zuidelijke meer bij Torrevieja roze. Die roze kleur dankt dat meer vanwege de pigmenten van de Halobacterium bacterie die ook in de Dode Zee voorkomt en dus goed gedijt in zout water. Daarnaast is er een alg die het meer soms helderrood kleurt: de Dunadiella Salina. Tot slot is de Artemia Salina garnaal die in het meer leeft weer rood van kleur omdat deze zich voedt met de roodgekleurde algen.

Gezonder in Spanje

In het zoutmeer van Torrevieja treft u dan ook in het broedseizoen honderden flamingo’s aan die zich voeden met de garnaal en zo is het cirkeltje weer rond. Rond de zoutmeren kan gewandeld worden en er zijn ook enkele picknickplaatsen. Meer naar het zuiden, vlakbij La Manga del Mar Menor vind u nog een zoutmeer. Dit Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar. Bij het strand van Lo Pagan zijn geneeskrachtige modderbaden waar mensen zich helemaal met modder insmeren, zich laten drogen in de zon en het vervolgens afspoelen in de zee. Past dit bij uw gezonder leven in Spanje?

 Spanje gezond? Ontdek waarom

Zeker! Zuid-Spanje is zelfs de gezondste regio van Europa. De Spanjaarden zijn gezegend met een van de hoogste levensverwachtingen van Europa. Bovendien gaan 70 en 80-jarigen er nog gezwind door het leven en voelen zich gezonder in Spanje. Dat zie je overal in het straatbeeld: ze keuvelen gezellig op de markt, kokerellen voor hun hele familie of werken nog op het platteland. Oud worden en met volle teugen van het leven genieten is dus de regel en niet de uitzondering in Spanje. Gezonder leven in Spanje is dus een goede optie.

Drie kwaliteiten bij gezonder leven in Spanje

1. ZUID-SPANJE IS GEZOND, DANKZIJ DE ZUIVERSTE LUCHT VAN EUROPA

Murcia werd uitgeroepen tot de provincie met de schoonste lucht van Europa. De regio profiteert van een uitzonderlijke natuurlijke troevenmix: de Middellandse Zee, uitgestrekte zoutmeren en kilometerslange stroken dennenbos. Dankzij de zuivere lucht en helende aroma’s van dennennaalden en dennenappels halen je bovenste luchtwegen opgelucht adem. Maar ook de zoutmeren hebben een positieve invloed op de luchtkwaliteit. Laat je verleiden tot één van de meest pure wellness-ervaringen, en voel de bijzondere werking op je huid: smeer jezelf in met modder en geef je daarna over aan het weldoende effect van het zoutmeer. Wellness puur natuur!

2. SPANJE IS GEZOND DANKZIJ DE ZON EN HET MEDITERRANE KLIMAAT

320 dagen zon per jaar, lentetemperaturen in de winter, milde warmte in de zomer. Buiten leven, op het ritme van de zon. Dat doet iets met uw gemoed. U neemt tonnen vitamine D op en u maakt meer serotonine aan, beter gekend als het ‘happy-hormoon’. De zon betekent dus een boost voor uw humeur. Maar zonneschijn is één, een stabiel, warm klimaat twee. De Costa Calida Noord en de Costa Blanca Zuid danken hun stabiele, subtropische klimaat aan de achterliggende bergen. Die houden de warmte van de zee vast en houden de winterse koude vanuit het binnenland tegen. Hemels klimaat en gezonder leven in Spanje verzekerd!

3. SPANJE IS GEZOND DANKZIJ DE CULTUUR VAN HET ZALIGE NIETSDOEN

Dat Spanjaarden niets doen klopt niet. Maar het levensritme in Spanje ligt wel een versnelling trager, dat is zeker. Genieten staat centraal voor Spanjaarden. Ze leven op het ritme van de seizoenen. En dat is misschien even aanpassen voor ons Belgen en Nederlanders. Maar wees gerust, de mañana-cultuur werkt aanstekelijk. Een siesta in de namiddag en terrasjestijd ’s avonds: weg met stress en vermoeidheid! De zon dicteert voortaan uw leven en u geeft zich daar vast met plezier aan over.

Emigreren naar Spanje

Na een verhuizing naar Spanje ervaart ook u een positieve invloed op hun gezondheidsproblemen. Pak dus uw koffers, en geef deze gezondheidskwalen geen kans meer:

  • Stress en vermoeidheid
  • Ademhalingsproblemen en astma
  • Huidproblemen zoals eczeem of psoriasis
  • Reuma en andere spier- of zenuwproblemen.

Nog veel meer tips kunt u lezen via onze Informatie artikelen.

Uw meest passende aanbod

Via onze Site onze site vindt u duizenden nieuwe en bestaande woningen aan en rond de mooiste kusten van Spanje in meer dan 120 locaties. Uw droomhuis staat daar vast al wel bij, toch?

Uw extra informatie

De VVE-kosten bedragen gemiddeld tussen € 80,- en € 120,- per maand, afhankelijk van de status.

SPAANS VERKEERSBUREAU: Ook vindt u veel extra informatie via het Spaanse verkeersbureau

FEESTDAGEN IN SPANJE: Wanneer zijn de Feestdagen in Spanje en zijn winkels dan geopend?

50 SPAANSE WOORDEN: Wat zijn de belangrijkste 50 Spaanse woorden?

SPAANS NIEUWS IN NEDERLANDS: En dagelijks leest u in het Nederlands, het Spaanse nieuws.

REISGIDSEN IN SPANJE: Goede, betrouwbare gratis informatie om te reizen in Spanje vindt je via reisgidsen in Spanje.